Schrijf je nu in!

Expeditie Lansingerland, hét zomerprogramma voor de jeugd

 

Lansingerland Beweegt, gemeente Lansingerland en lokale sport- en cultuuraanbieders en jeugdorganisaties werken aan een leuk, leerzaam en uitdagend zomerprogramma voor de jeugd tot en met 18 jaar: Expeditie Lansingerland. Een expeditie langs de schatten die Lansingerland te bieden heeft op onder andere het gebied van sport en cultuur. Zes weken lang bieden wij een divers zomerprogramma aan in de vorm van workshops en activiteiten voor de jeugd van Lansingerland.

Doe jij ook mee?
Deze zomer staat in het teken van nieuwe dingen ontdekken en jezelf uitdagen. Het zomerprogramma, dat 20 juli start, is speciaal voor de jeugd uit Lansingerland. Het programma van week 1 en 2 is bekend en te vinden onderaan deze pagina. Er zijn diverse workshops en activiteiten voor verschillende leeftijden. Van peuterdans tot golfworkshops, waterpret, schilderen, wielrennen, theaterkunst en een experience in een mobiele escaperoom. Deelname is gratis. Het programma van week 3, 4, 5 en 6 maken wij later bekend.

Inschrijven?
Inschrijven kan door middel van het (volledig) invullen van het inschrijfformulier. Dit formulier vind je direct onder de weekprogramma’s met daarin de tijden en locaties. Na het inschrijven ontvang je altijd binnen 2 werkdagen een inschrijfbevestiging. Mochten er n.a.v. het onderstaande formulier nog vragen en/of opmerkingen zijn, kan er contact worden opgenomen via expeditie@lansingerlandbeweegt.nl.

Zien wij jullie bij één of meerdere activiteiten?

Let op! Je aanmelding is pas definitief na bevestiging per mail, deze bevestigingsmail krijg je uiterlijk binnen 2 werkdagen na de inschrijving.

Staat de activiteit of datum er niet meer tussen? Dan is hij helaas al vol. Houd de website en Facebook-pagina in de gaten, voor extra en/of nieuwe activiteiten.

INSCHRIJFFORMULIER

Selecteer de activiteit(en)

Hierbij verklaart ondergetekende akkoord te gaan met of bezwaar te maken tegen het maken van foto en/of videomateriaal ten behoeve van en uitsluitend te gebruiken voor de social media kanalen van Lansingerland Beweegt en de aftermovie van Expeditie Lansingerland 2020.

Tentenkamp in de Kievit

Altijd al eens een nachtje willen slapen in een speeltuin? Dit is je kans!! In een zelf meegebrachte tent kan je kamperen in speeltuin de Kievit en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Organisatie? Speeltuin de Kievit
Wanneer?  zaterdag 22-08 t/m zondag 23-08
Hoelaat? 11.00 uur tot 11.00 uur (volgende dag)
Leeftijd?  7 t/m 11 jaar
Waar? Speeltuin de Kievit (Wilgenlaan 5, 2651 TA BERKEL EN RODENRIJS)

Kosten?
€ 15,- per kind ; daarin inbegrepen: lunch, diner en ontbijt (Max. 24 kinderen)

Opmerking: Ieder kind moet zijn eigen tent meenemen (of samen met vriendje/broertje/zusje)

Aanmelden? Dit kan bij de kassa van de speeltuin. De speeltuin is doordeweeks open van 10.00 – 17.30 uur (in het weekend van 11.00 – 17.30 uur). Bij het aanmelden krijg je een formulier met belangrijke zaken om mee te nemen.

KUNST OP ZIJN SPONTAANST!

Action Painting, Bucketdrums en Streetdance/Hiphop vanaf 6 jaar

De kunsten worden nogal eens weggezet als stoffig, of zelfs elitair. Voor bewijs van het tegendeel ben je bij de Hichte aan het juiste adres. Kom op 15 of 29 augustus zelf ervaren hoe spontaan verschillende kunstvormen kunnen zijn!

Action Painting illustreert hoe niet-stoffig en spontaan schilderen kan zijn. Alle stijfheid gaat het raam uit, als er al ramen waren. Niet urenlang staren naar je subject, of wachten op net dat juiste licht, maar zoals Jellie het zelf zegt; even helemaal losgaan met verf!

Hoeveel muziek er zit in een gebruiksvoorwerp wordt helemaal duidelijk tijdens een workshop Bucketdrums. Met stokken of met de blote handen, op de bovenkant, de zijkant of de rand; er zit een verscheidenheid aan geluiden in zo’n emmer. Met al deze geluiden creëren we de ingrediënten van de oervorm van de muziek; ritme! Van de hartslag tot de staande ovatie; werkelijk niemand is aritmisch.

Houd je van dansen, maar heb je geen zin om je uit te dossen in een tutu? Goed nieuws! Het Koninklijk Ballet komt maar zelden op de Hichte! Een dansdocent van Jay’s Place verzorgt deze middagen workshops Streetdance en Hiphop. Het is kunst van de straat gecombineerd met lichaamsbeweging; artistiek en gezond!

Heb je ook zin in een leuke en actieve culturele middag? Schrijf je snel in! We zien je graag op zaterdag 15 of 29 augustus; alleen of met het hele gezin.

Wijziging programma 29 augustus!
De workshop Bucketdrums komt helaas te vervallen, maar niet getreurd! Taalkunstenaar Mizt aan de Maas geeft op speelse wijze een workshop Rap/Hiphop. Een stukje Urban in de Polder. De workshop Streetdance/Hiphop wordt een workshop Moderne Dans, door docente Sue-Ella Sambo.

Organisatie? Stichting Jay’s Place muziek, zang & dans en Atelier de Hichte
Wanneer? Zaterdag 15 augustus en zaterdag 29 augustus
Hoelaat? 13:00 tot 16:00 uur
Elk uur start er een workshop Action Painting, Bucketdrums en Streetdance/Hiphop. Duur workshop: 45 minuten.
Wij zouden het leuk vinden als iedereen aan alle workshops deelneemt, maar lijkt dit je wat veel, schrijf je dan in voor een of twee workshops naar keuze.

Leeftijd? Vanaf 6 jaar en volwassen (Gezinnen mogen samen)
Waar?  Atelier de Hichte (Kleihoogt 1, 2651KV Berkel en Rodenrijs)
Kosten? Materiaalkosten: €5,-. Vanaf 19 jaar + €5 entree.

Opmerking: max. 10 deelnemers per workshop (= 30 deelnemers per ronde).

Koffie, thee en limonade aanwezig. Draag comfortabele kleding waarin je lekker beweegt en die een beetje vies mag worden. Activiteiten vinden buiten plaats, maar kunnen bij slecht weer naar binnen uitwijken.

Aanmelden? Aanmelden kan via www.jaysplace.nl en www.hichte.nl

HET GEMISTE VERJAARDAGSFEEST (MIDDAG, 13.00 - 17.30 uur)

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Locatie: Vidaa/Artihove, Hoeksekade 162, 2661JL Bergschenhoek

Kom alsnog genieten van het feestje dat je had willen vieren.
Was jouw verjaardag in deze tijd niet zoals je hem had voorgesteld? Daar doen we wat aan! Grijp je kans om alsnog een geweldig feest te vieren! Op 19 augustus pakken we uit op het terrein van Vidaa in Bergschenhoek, met  euke workshops, een fotospeurtocht en andere activiteiten.

Dit doen we met workshops Bucketdrums, Streetdance/Hiphop, Fluitende feestbeesten schilderen en een fotospeurtocht over het prachtige terrein van Vidaa. Verder is er een steenoven, waar je je eigen pizza kunt kopen (Kosten: €7 à 10) en een Silent Disco.

Iedereen is welkom, maar als je kunt aantonen dat je sinds 15 maart jarig bent geweest, dan hebben we nog iets lekkers voor je. Schrijf je snel in voor een van de workshops en kom feestelijk genieten van nog veel meer! Meld je aan voor een van de drie workshops. De speurtocht & Silent Disco is voor iedereen, en overige activiteiten zijn optioneel. Een feest duurt op deze manier zo’n twee uur, of naar keuze langer.

Neem tot acht kinderen een begeleider mee, boven de acht twee. Aanmelden kan per groep of individueel. Gratis uitgezonderd consumpties.

Aanmelden: via info@jaysplace.nl o.v.v. Verjaardagsfeest middag

Overzicht 3 startmogelijkheden:

Blok 1
13:00 ontvangst, verdeling, fotomoment en cadeau
13.30 workshop
14.30 speurtocht (vrije keuze)
15.00 vrije keuze aan overige aanbod

Blok 2
14:00 ontvangst, verdeling, foto moment en cadeau
14.30 workshop
15.30 speurtocht (vrije keuze)
16.00 vrije keuze aan overige aanbod

Blok 3
14:30 ontvangst, verdeling, foto moment en cadeau
15.00 speurtocht (vrije keuze)
15.30 workshop
16.30 vrije keuze aan overige aanbod

 

HET GEMISTE VERJAARDAGSFEEST (AVOND, 19.00 - 21.30 uur)

Leeftijd: 12 t/m 18 jaar
LocatieVidaa/Artihove, Hoeksekade 162, 2661JL Bergschenhoek

Kom alsnog genieten van het feestje dat je had willen vieren.
Was jouw verjaardag of examenfeest in deze tijd niet zoals je het had voorgesteld? Daar doen we wat aan! Grijp je kans om alsnog een geweldig feest te vieren! Op 19 augustus pakken we uit op het terrein van Vidaa in Bergschenhoek, met leuke activiteiten, workshops, een fotospeurtocht en meer.

Er is een kampvuur met steenoven om je eigen pizza samen te stellen, een Silent Disco, zelf mocktails maken, live gitaarmuziek, en dit alles op het prachtige terrein van Vidaa. Wil je nog een beetje het eiland verkennen, dan kun je meedoen aan de fotospeurtocht. Bekijk het mooie eiland en recreëer de voorbeeldfoto’s met je eigen telefoon.

Gratis uitgezonderd consumpties zoals mocktails en pizza.

Aanmelden: via info@jaysplace.nl o.v.v. Verjaardagsfeest avond

MEGAFUN DAGEN
ACTIVITEITEN JEUGDSOOs PECTO’S
Megafun dag 1: Waterfestijn (zwemkleding)

Wanneer? 17 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur
Activiteit? Rodelbaan en Tobbedansbaan

 

Megafun dag 2 Klimmen en klauteren

Wanneer? 18 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur
Activiteit? Farm run en Jungle RunLocatie?
Götzenhainsingel 12, Bleiswijk
Leeftijd? 4- 12 jaar
Opmerking: Kinderen onder de 8 jaar onder begeleiding van ouder/verzorger


Aanmelden is niet nodig

JEUGDFESTIVAL BERKEL EN RODENRIJS

Hieronder het aanbod van Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs. Zij gaan diverse GRATIS activiteiten verzorgen tijdens de laatste week van de zomervakantie. Wil je meer informatie over de activiteiten of jezelf aanmelden voor een van onderstaande activiteiten? Ga dan naar www.jeugdfestival.nl

Bekijk hier alle activiteiten van Jeugdfestival Berkel en Rodenrijs

Speurwandeltocht
Donderdag 27 augustus, start om 18.30 uur
Voor wie? Het hele gezin
Deelname is gratis


Dauwtrappen
Donderdag 27 augustus, start om 6.00 uur
Voor wie? 10 – 12 jaar
Deelname is gratis

Online spelletjes voor thuis
Dinsdag 25 augustus t/m donderdag 27 augustus
Voor wie? 4-12 jaar
Deelname is gratis


Vissen
Woensdag 26 augustus, van 8.00 – 10.00 uur
Voor wie? 4-12 jaar
Deelname is gratis

Levend Junglebord
Dinsdag 25 augustus, vanaf 9.00 uur
Voor wie? 4-12 jaar
Deelname is gratis

ZOMERPROGRAMMA STICHTING JEUGD- EN JONGERENWERK MIDDEN-HOLLAND

Bekijk hieronder het volledige zomeraanbod vanuit Stichting Jeugd- en jongerenwerk Lansingerland. Aanmelden voor alle activiteiten kan via info@stjjmh.nl.

 

Vida

Woensdag 19 augustus

8 t/m 12 jaar

13.00 – 16.30 uur

€ 0

Vida

Woensdag 19 augustus

12 t/m 18 jaar

19.00 – 21.30 uur

€ 0

Stormbaan Bergseplas

Dinsdag 25 augustus

10 t/m 17 jaar

12.00 – 17.00 uur

€ 0

Fotoshoot

Woensdag 26 augustus

10 t/m 15 jaar

13:00 – 15:00 uur

€ 2,50

Moktails met foodtruck

Donderdag 27 augsustus

Alle leeftijden

18.00 – 22.00 uur

Walibi

Vrijdag 28 augustus

13 t/m 17 jaar

9.00 – 21.00 uur

€ 25,00

Buitenbioscoop

Zaterdag 29 augustus

Alle leeftijden

19.00 – 23.00 uur

Skate event

Zaterdag 5 september

10 t/m 17 jaar

12.00 – 16.00 uur

Inloop

Iedere vrijdag

14+

20.00 – 23.00 uur

Zomerritme

DAGVULLEND TAALFESTIJN BIJ VIDAA, BERGSCHENHOEK

Alle onderstaande activiteiten vinden plaats bij Vidaa Bergschenhoek op vrijdag 28 augustus.

Naam Tijd Leeftijd Organisatie Omschrijving Extra info
Poëziesafari – vind de dichter in jezelf! (max. 12) 13.00– 14.30 8-18  jaar Bibliotheek Oostland Tijdens deze ontdekkingstocht van anderhalf uur ga je op zoek naar wat jou raakt en vind je de dichter in jezelf! Met behulp van woordassociaties, fotografie (neem je telefoon of camera mee!) en collages kom je tot een gedicht. info@jaysplace.nl
Poëziesafari – vind de dichter in jezelf! (max. 12) 16.30– 18.00 8-18  jaar Bibliotheek Oostland Tijdens deze ontdekkingstocht van anderhalf uur ga je op zoek naar wat jou raakt en vind je de dichter in jezelf! Met behulp van woordassociaties, fotografie (neem je telefoon of camera mee!) en collages kom je tot een gedicht. info@jaysplace.nl
Workshop spoken word (max. 15) 20.00– 21.30 Volwassenen & jongeren vanaf 15 jaar Jay’s Place Tijdens deze workshop leren deelnemers basisvaardigheden in het schrijven van een spoken word gedicht, zoals. rijmen, metaforen, opbouw, etc. Aan het eind van de workshop presenteren deelnemers wat ze geschreven en geoefend hebben onder begeleiding van een muzikant. Mizt aan de Maas is een all-round schrijver en performer. Hij schrijft verhalen, raps/songs, spoken word/gedichten en meer. Naast het schrijven is Mizt ook leraar en organisator van het woordkunst platform Alfabet Soep, waarbij verscheidene woordkunst disciplines ondersteuning en een podium krijgen. Jeugd gratis, Tickets  volwassenen verkrijgbaar via website Jay’s Place, 5 euro, info@jaysplace.nl
Lichaamstaal (dansworkshop) 13.00 – 14.00 8-12 jaar Jay’s Place Je staat er niet altijd bij stil, maar je praat ook met gebaren. Lichaamstaal is een non-verbale manier van communiceren. In deze workshop kijken we hoe we dansen en bewegen op de taal en teksten van muziek. info@jaysplace.nl
Lichaamstaal (dansworkshop) 15.00– 16.00 4-7 jaar Jay’s Place Je staat er niet altijd bij stil, maar je praat ook met gebaren. Lichaamstaal is een non-verbale manier van communiceren. In deze workshop kijken we hoe we dansen en bewegen op de taal en teksten van muziek. info@jaysplace.nl
Lichaamstaal 17.00– 18.00 12 – 18 Jay’s Place Je staat er niet altijd bij stil, maar je praat ook met gebaren. Lichaamstaal is een non-verbale manier van communiceren. In deze workshop kijken we hoe we dansen en bewegen op de taal en teksten van muziek. info@jaysplace.nl
Mindfulness: Spelen in aandacht met woorden 15:00-16:00 4-7 jaar Jay’s Place Bewegen is zo leuk, maar hoe stil kun jij zijn? Aandacht voor stil zijn en bewegen, om spelend te ontdekken hoe je denkt, doet en voelt. info@jaysplace.nl
Theaterworkshop Toitoitoi 17:00-18:00 Tot 12 jaar Jay’s Place Meer info volgt. info@jaysplace.nl
Theaterworkshop Toitoitoi 19:00-20:00 Vanaf 12 jaar Jay’s Place Meer info volgt. info@jaysplace.nl
Veerpontdichter Doorlopend overdag Iedereen Bibliotheek Oostland De poëtische veerbootkapitein brengt je al dichtend veilig over. Inloop
Vuurcultuur 19:00 – 20:00 Iedereen Luisterclinic door een dichter en een singer/songwriter Inloop
Culturele wandeling 20:30 – 21:30 Iedereen Wandel over het eiland, en laat je verrassen door poëtische uitingen om je heen. Inloop
Boem, Paukeslag (schilderworkshop) 14:00 – 15:00 Vanaf 12 jaar Jay’s Place Schilderen met taal, hoe doe je dat?  Leer hoe de ene kunst de andere kan inspireren! Schilderworkshop naar het werk van Paul van Ostaijen; een visueel en ritmisch dichter. info@jaysplace.nl
Boem, Paukeslag (schilderworkshop) 16:00 – 17:00 Tot 12 jaar Jay’s Place Schilderen met taal, hoe doe je dat?  Leer hoe de ene kunst de andere kan inspireren! Schilderworkshop naar het werk van Paul van Ostaijen; een visueel en ritmisch dichter. info@jaysplace.nl
De lezende schrijver 13:00 – 14:00 4-7 jaar Jay’s Place Kinderboekenschrijver leest voor uit eigen werk. Aanschuiven
Voorleeshond/Hondsbrutaal 15:00 – 15:30 Kinderen Jay’s Place Lees je mooiste verhalen voor aan een aandachtig luisterende… Hond?! info@jaysplace.nl