Sport en cultuurfondsen Gemeente Lansingerland 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is opgericht om er voor te zorgen dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen aan sportlessen, muzieklessen of andere creatieve activiteiten. Voor die kinderen en jongeren betaalt het fonds de contributie/het lesgeld en in sommige gevallen ook benodigdheden zoals (sport) kleding, schoenen of bijvoorbeeld de huur van een instrument. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelingen.

Hoe werkt het voor ouders?

  • Je start met het contact zoeken met een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of de sportcoaches van Lansingerland Beweegt. Klik hier voor de lijst met intermediairs in de gemeente Lansingerland.
  • Vervolgens dient de intermediair samen met jou de aanvraag in. Neem alvast de ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair.
  • Binnen 3 weken hoor je vervolgens of je aanvraag goedgekeurd is.
  • Na goedkeuring meld je je kind aan bij de sportclub, muziekschool of andere organisatie waar je kind graag les wil volgen.
  • Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie rechtstreeks aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Kom ik in aanmerking voor een bijdrage?

Je komt in aanmerking voor een bijdrage als je een inkomen op minimum niveau hebt. Je hebt bijvoorbeeld een uitkering, bent zzp’er met niet genoeg inkomsten of hebt hoge lasten.

Wat is sport?

Sport is voetbal, judo, zwemmen, karate, turnen, volleybal, tennis, hockey, basketbal, zwemles, schaatsen en nog veel meer….

Wat is cultuur?

Cultuur is ballet, streetdance, stijldansen, hiphop, muziek maken, schilderen, rap, musical, fanfare, toneel en nog veel meer.

Rotterdampas