Rotterdampas

Met een Rotterdampas kun je gratis of met korting superveel leuke dingen doen in en om Rotterdam. Van zwemmen tot uiteten en naar het theater. Het pasjaar 2021 loopt vanaf maart tot februari. Je kunt op ieder moment een pas aanschaffen. In Lansingerland zijn ook verschillende sport- en cultuuraanbieders aangesloten, zo krijg je bijvoorbeeld korting bij Bibliotheek Oostland of korting op zang- en danslessen.

Hoe werkt het?

Koop een pas, kies een uitje, laat je pas zien bij de partner en geniet van een leuke dag! Met de Rotterdampas app heb je je pas ook altijd digitaal bij je.

Voor wie is de pas?

Waar je woont maakt niet uit, iedereen kan een Rotterdampas bestellen. Voor de pas betaal je standaard € 60,-, maar als je in Rotterdam of een deelnemende gemeente woont, een laag inkomen hebt, studeert of 65-plus bent, dan kun je in aanmerking komen voor een pas tegen reductietarief.

Reductietarief minimuminkomen voor inwoners van Lansingerland

PER VOLWASSENE € 5,-

PER KIND T/M 17* JAAR € 0,-

Je hebt een minimuminkomen als het gezamenlijke netto-maandinkomen (excl. toeslagen) niet hoger is dan:

€ 1.275,- ALLEENSTAAND

€ 1.600,- ALLEENSTAANDE OUDER

€ 1.825,- GEHUWDEN/SAMENWONENDEN

Extra voor reductietarief minimuminkomen:

Neem een legitimatiebewijs én een bewijs van je (gezamenlijke) nettomaandinkomen mee naar het (online) verkooppunt in je eigen gemeente. Dit bewijs is een uitkeringsspecificatie, een salarisstrook en/of een compleet bankafschrift waarop je inkomen is vermeld en mag niet ouder zijn dan twee maanden. Een jaaropgaaf is niet geldig.

Mijn Pas

Maak ook je persoonlijke Mijn Pas aan. Dan kun je zien wat je allemaal met je Rotterdampas hebt gedaan en hoeveel jij (en je gezin) daarmee hebben bespaard. Verder kun je via Mijn Pas makkelijk en snel allerlei paszaken regelen.

Kijk op www.rotterdampas.nl voor meer informatie.

Rotterdampas