Inclusiviteit in actie: G-sportdag Haaglanden

Sport en bewegen voor iedereen

De tweede editie van de Regionale G-sportdag, georganiseerd door het samenwerkingsverband Inclusief Sporten en Bewegen in regio Haaglanden, bracht afgelopen november een diverse groep deelnemers samen. De dag, met als doel deelnemers in beweging te brengen en kennis te laten maken met verschillend aanbod uit diverse gemeenten, heeft als positief resultaat een ondertekening van samenwerking tussen alle gemeentes tot en met 2026 op het gebied van inclusief sporten en bewegen.

Samen sterk voor een onvergetelijke dag

Onder alle deelnemers en aanwezigen, waaronder sportaanbieders, deelnemers, woonbegeleiders, wethouders van elke gemeente en de organisatie zelf, heerst een positieve sfeer. Ondanks de uitdagingen in het tweede jaar van deze samenwerking, kijken de betrokkenen terug op een fantastische dag vol plezier en inclusiviteit.

Partners uit verschillende gemeentes en sportaanbieders hebben samengewerkt om deze dag mogelijk te maken. Vertegenwoordigers van gemeentes, zoals Stichting VTV, Lansingerland Beweegt, Sportief Plus, SGK, en Sport en Welzijn, hebben zich ingezet voor een succesvolle samenkomst van diverse activiteiten. Zo konden deelnemers meedoen met sporten zoals judo, boksen, korfbal, tennissen met een ballon, dansen op muziek, kegelen en meer.

100+ aanwezigen

Deze dag zijn er meer dan 100 mensen in beweging gekomen.

Inclusief sporten tot 2027

Deze dag heeft geleid tot een ondertekening van samenwerking tussen alle gemeentes tot en met 2026.

10 betrokken gemeentes

10 gemeentes in de regio Haaglanden slaan de handen in een voor een inclusief sport- en beweegaanbod.

“Namens de bewoners van HetHuis hartelijk dank voor alle goede zorgen! Ze hebebn genoten en doen rgaag volgend jaar weer mee.”

HetHuis

Begeleider HetHuis, Leidschendam

Bekijk de video van

de G-sportdag

Benieuwd naar de mogelijkheden?