Expeditie Lansingerland, hét zomerprogramma voor de jeugd

 

Welkom op de website van Expeditie Lansingerland.

Zes weken lang, 110 activiteiten en een duizelingwekkend aantal van 1271 enthousiast deelnemende kinderen. Zes weken waarin lokale sport- en cultuuraanbieders de handen ineen hebben geslagen en een divers aanbod voor de Lansingerlandse jeugd wisten neer te zetten. De Expeditie sluit nu haar deuren. Tijd voor een korte terug- en vooruitblik.

Voortborduren op het mooie concept van 2020, maar dan net wat beter. Een uitdaging die lokale organisaties in Lansingerland gezamenlijk zijn aangegaan. Met resultaat. Kinderen tussen de 3 en 18 jaar hebben de afgelopen weken deel kunnen nemen aan één of meerdere van de ruim 100 activiteiten die Expeditie Lansingerland aanbood. Dat de interesse in de diverse sportieve en culturele activiteiten ook dit jaar zo groot zou zijn, had ook de organisatie niet direct verwacht. Mike van der Kraan, projectleider van Expeditie Lansingerland reageert uitgelaten: “Dat we deze editie wederom meer dan 1200 aanmeldingen hebben ontvangen, geeft een ontzettende boost. Zoveel blije kinderen. Zoveel tevreden lokale aanbieders. Dit smaakt naar meer!”

Beleef!
Na het succes van de Expeditie bieden  aanbieders in Lansingerland jongeren tot en met 18 jaar graag de kans om verschillende sport- en cultuuractiviteiten (nogmaals) uit te proberen. Dit gebeurt vanaf komend seizoen onder de titel: Beleef! Sport & Cultuur. Er zijn ruim 30 verschillende aanbieders die na de zomervakantie speciaal voor de jeugd hun deuren openen voor gratis proeflessen.